Pionier

Marisa Peer is ooit door het Britse Tatler Magazine uitgeroepen tot de beste Britse therapeut. Zij heeft al bijna 30 jaar een indrukwekkende internationale carrière als therapeute, spreker en succesvolle auteur. Ze begon ooit als kinderpsycholoog, maar studeerde daarna hypnotherapie in Los Angeles. Zij kreeg steeds meer een unieke kijk op haar vak en zag dat mensen niet jarenlang therapie wilden volgen, maar snelle en goederesultaten wilden behalen. Het werd haar passie om haar cliënten voorgoed van hun problemen te bevrijden. Zo had ze al snel een clientèle opgebouwd van internationale supersterren uit de film- en muziekindustrie, modellen, leden van koningshuizen, CEO’s, Olympische atleten en duizenden andere mensen, die zij hielp met de door haar ontwikkelde methodeRapid Transformational Therapy.

Rapid Transformational Therapy

RTT omarmt de positieve aspecten van hypnose en hypnotherapie. Het is een zeer vernieuwende en geavanceerde methode van hypnotherapie die gebruik maakt van diepe ontspanning, regressie en hypnotische conditionering. Marisa Peer stelde de afgelopen jaren vast dat een bepaalde combinatie van technieken haar cliënten, ongeacht hun problemen, steeds weer heel veel voordeel opleverde. Dit inzicht legde de basis voor Rapid Transformational Therapy als een specifieke en karakteristieke aanpak.

Hoe werkt het?

Wij leven in een steeds sneller wordende wereld, en wij willen snelle en blijvende resultaten zien. Hier sluit RTT heel goed bij aan. Wat RTT zo uniek maakt is het streven om in een enkele sessie van ca. 90 minuten blijvende verandering te verkrijgen. Hoewel sommige cliënten en sommige problemen tot 3 sessies vragen, heb je meestal tijdens de eerste sessie al de vinger op de zere plek gelegd en de oorzaak geïdentificeerd. Misschien heb je eerder al geprobeerd het probleem op te lossen, maar was dit niet gelukt.

Elk gedrag wordt door het onderbewustzijn aangestuurd. Dit is ons oerinstinct en het is gebaseerd op onze overlevingsdrang. Daarom vermijdt ons onderbewustzijn fysieke of emotionele pijn en zoekt in plaats daarvan plezier op. Bovendien is het getraind om vast te houden aan het vertrouwde, en het wijst daarom het onbekende af.
Waar wij ons er niet van bewust zijn, is het feit dat wij het meest worden beïnvloed door wat wij koppelen aan onze beleving van pijn en plezier. In de oertijd was dit onze redding; echter nu belemmert het onze vooruitgang en ons succes. Ook al willen wij verandering, toch blijven wij in een vicieuze cirkel ronddraaien, ook wanneer ons brein het tegenovergestelde probeert te doen. De enige manier om deze weerstand tegen succes te veranderen, is om ons brein te programmeren hiermee vertrouwd te zijn.

Daarom werken gedragsgerichte oplossingen zoals bijvoorbeeld een dieet zelden op de lange duur. Mensen kunnen om een bepaalde reden afvallen, bijvoorbeeld om in de bruidsjurk te passen. Maar een tijdje later zitten al die overtollige ponden weer op het lichaam. Dan voelt het alsof jij gefaald hebt. Maar dat heb je niet! Het is het dieet, het nieuwe gedragspatroon, dat gefaald heeft. Jouw onderbewustzijn zal alles in het werk stellen om jou te beschermen en jouw eerdere programmering te herstellen.

Rapid Transformational Therapy helpt je om de oorzaak van je ongewenste gedrag te vinden, deze patronen te herkennen en ze te doorbreken. RTT helpt dan jouw brein opnieuw te programmeren. Hierdoor zal je denken en handelen permanent veranderen en zul je moeiteloos je doelen bereiken.