Van toen naar nu

Ik ben geboren en getogen in Nederland, maar mijn vaders oorsprong lag in India, en die van mijn moeder in Duitsland en Nederland. Ik ben het jongste kind van drie. Mijn vader overleed toen ik nog heel jong was. Mijn moeder heeft ons alleen moeten opvoeden. Zij bracht ons bij dat er balans moest zijn tussen materialisme en spiritualiteit. Mijn moeder nam mij vanaf mijn 9e vaak mee naar India en daar kreeg ik armoede en ellende te zien, die wij in onze westerse samenleving niet kennen. Toen ontstond mijn wens om arts te worden en droomde ik ervan om mensen beter te maken.

Ik was alleen zo onzeker over mijn eigen capaciteiten en vreesde dat ik niet het juiste niveau zou kunnen bereiken. Ik voelde me ook altijd geblokkeerd om te leren. Het was een enorme frustratie, waar niets tegen hielp. Het is me uiteindelijk wel gelukt om af te studeren als communicatie-deskundige. Toch merkte ik dat mijn hart hier niet lag, althans niet in de banen waarvoor je met die opleiding klaargestoomd werd. In de tussentijd had ik de zorg voor mijn kinderen, waardoor mijn carrière voor mij tijdelijk op een wat lager pitje kwam te staan

Dit alles veranderde toen ik met Marisa Peer en haar methode in aanraking kwam. Vanaf dat moment zag ik ineens een andere invalshoek over de werking van het brein. Het klonk allemaal heel logisch en makkelijk toepasbaar. En het meest verrassende ervan was dat het bij mij ook daadwerkelijk werkte

Zo werd mij duidelijk waarom bepaalde dingen in mijn leven niet zo soepel liepen, zoals mijn gebrek aan zelfverzekerdheid en mijn overmatige zoetbehoefte. Deze issues hadden alles te maken met het plotselinge verlies van mijn vader. Ook werd mij tijdens een sessie duidelijk waarom ik, vooral in mijn jeugd, zo’n last had van faalangst. Dit kwam omdat mijn opa mij altijd op het hart drukte, dat het behalen van een goede opleiding essentieel is voor een goede toekomst.
En als zesjarig kind vond ik het nogal overweldigend, dat er schijnbaar zoveel van mij verwacht werd. Dit maakte mij angstig. Want wat als ik nu niet goed genoeg was?
En dan treedt het brein in een oeroude functie, om je bij ‘gevaar’ vandaan te houden en om je ‘plezier’ te geven. In dit geval was dit dus faalangst wat mij ‘veilig’ hield. Zo hoefde ik het niet te proberen en zou ik niet falen. Nu zou deze functie in het verre verleden mijn leven hebben kunnen redden; alleen leven we niet meer in de oertijd en is dit geen levenbedreigend gevaar. Mij bracht dit helemaal geen plezier, maar marteling. Dit speelde vooral tijdens mijn schoolperiode. Maar ook daarna probeerde ik grote uitdagingen te vermijden.
Het begrijpen van de oorzaak heeft mij veel helderheid en tegelijkertijd rust gegeven. Hierdoor was het gemakkelijk om deze ellende los te laten en om koers te zetten naar de gewenste situatie.

Ik voelde me enorm opgelucht na het toepassen van RTT. Kilo’s vielen letterlijk en figuurlijk van mij af. Pas toen ik van mijn kwellingen verlost was, merkte ik dat ik deze onnodige bagage veel te lang met mij had meegedragen. Wat RTT zo bijzonder maakt, is dat als je begrijpt waar je issue door is ontstaan, je dat begrip omzet in nieuwe overtuigingen en positief daarmee gedrag activeert. En dit heeft op mijn leven zó’n groot effect, dat de transformatie door blijft gaan. Ik weet nu daadwerkelijk wat het is om positief te denken. Het heeft mij zoveel rust en (zelf)vertrouwen gegeven, dat ik nog veel kalmer en relaxter in het leven ben gaan staan.

Rapid Transformational Therapy heeft mijn leven enorm verrijkt. En niet alleen dat van mij, maar het heeft ook een ontzettend positieve impact op mijn gezin, mijn familie en mijn vrienden, want ik ben natuurlijk direct ook mijn dierbaren gaan helpen. Ik ben zoveel meer van het leven gaan genieten en heb geen externe redenen meer nodig om blij te zijn. Als we ons allemaal zo zouden voelen, dan zou de wereld er nog mooier uitzien!

Dit heeft mij doen besluiten om deze methode te gaan leren en nu toe te gaan passen. Ik had eindelijk een manier gevonden om andere mensen en kinderen te helpen, om deze successen in hun eigen leven te boeken. Het doet mij een heel groot plezier om te zien hoe RTT mensen het leven van mensen verandert. Ze gaan weer stralen en zijn weer blij. Ze voelen zich bevrijd van alles dat hen tegenhield om een gelukkig en succesvol leven te hebben.

In 2016 ben ik door Marisa Peer in Londen (UK) persoonlijk begeleid en opgeleid volgens de Marisa Peer Method tot Hypnotherapist en Rapid Transformational Therapist. Inmiddels ben ik een Certified Approved Rapid Transformational Therapist en Certified Clinical Hypnotherapist. Ik ben hiermee een van de eerste in Nederland die Rapid Transformational Therapy in de praktijk toepast. Het geeft mij enorm veel voldoening dat ik met deze succesvolle en snelle methode mensen kan helpen, precies zoals ik altijd al had gedroomd.

Kwalificaties

Hypnotherapy: Cl.Hyp. ARTT. CPPD. MPMH. MICP

Certified Clinical Hypnotherapist and Certified Advanced Rapid Transformation Therapist

Member of International Council of Psychotherapists

ICP